ЗМІ: Із Британії в Африку незаконно вивозяться небезпечні відходи

ЗМІ: Із Британії в Африку незаконно вивозяться небезпечні відходи
myudm.ru

За британським законодавством, токсичні електронні відходи повинні знищуватися згідно із правилами безпеки. Журналісти Sky News спільно з членами Greenpeace віднесли до центру утилізації необоротно виведений з ладу старий телевізор із прикріпленим до нього маяком.

У результаті з'ясувалося, що несправний прилад було не знищено, а експортовано в нігерійське місто Лагос. Незабаром один із учасників розслідування зміг купити цей телевізор в лагоському магазині електроніки, повідомляє 18 лютого Sky News.

Компанія з утилізації відмовилася коментувати результати розслідування, а влада пообіцяла провести перевірку діяльності утилізаторів.

У відгуку Ради Хемпшіра говориться: "Наша головна мета завжди полягала в тому, щоб електронні відходи повторно використовувалися, поки це можливо, і тільки справні телевізори та монітори посилалися за кордон". Greenpeace, у свою чергу, закликав бізнесменів відповідально утилізувати старі електроприлади, а не перекидати їх у бідні країни.

Нагадаємо, раніше Greenpeace проводила кампанію проти практики відправлення комп'ютерних відходів зі США у Китай. За даними екологічної організації, китайські робітники, ризикуючи своїм здоров'ям, часто чистять без засобів захисту мікросхеми, щоб виділити з них дорогоцінні метали.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK