Італійський танкер врятував британську яхту, що 40 днів дрейфувала в Атлантиці

Італійський танкер врятував британську яхту, що 40 днів дрейфувала в Атлантиці
news.sky.com

51-річний Стюарт Армстронг і 48-річна Андреа Девідсон, намагаючись перетнути яхтою Атлантичний океан, вирушили з Капа Верде у напрямку Антигуа. 9 січня, коли вони перебували майже в двох тисячах кілометрів від точки призначення, у них заклинило штурвал, у результаті чого яхта почала плавати колами.

Потерпілі звернулися за допомогою до рятувальників із Берегової охорони в США, але ті сказали, що британці знаходяться надто далеко від американського узбережжя. Американці передали прохання про допомогу екіпажу танкера Indian Point. 18 лютого в результаті півторагодинної рятувальної операції Армтронг і Девідсон опинилися на борту судна.

1 березня вони повинні прибути в Амстердам. Армстронг заявив, що спочатку вони не злякалися, оскільки на борту яхти було достатньо продовольства і води. Водночас, за словами його супутниці, вони розуміли, що залишаються неушкодженими під час штормів тільки через випадковий збіг обставин.

Нагадаємо, у вересні минулого року понад 50 сомалійців загинули, поки корабель, на якому вони пливли, зламався й дрейфував біля узбережжя Ємену впродовж 18 днів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK