Ъ: Обама запропонував Медведєву виступити єдиним фронтом проти ядерної програми Ірану

Ъ: Обама запропонував Медведєву виступити єдиним фронтом проти ядерної програми Ірану
АР

Якщо Москва і Вашингтон виступлять у переговорах з Іраном єдиним фронтом, то про програму ПРО можна буде забути, пише КоммерсантЪ з посиланням на свої джерела.

Відповідь на цю пропозицію у Вашингтоні поки не отримали, і навряд чи яку-небудь ясність з цього приводу принесе майбутня зустріч Гілларі Клінтон і Сергія Лаврова в Женеві, відзначає видання. Основні надії покладаються на майбутні зустрічі Дмитра Медведєва і Барака Обами.

Передбачається, що глава МЗС РФ і Держсекретар США домовляться про конкретну дату зустрічі президентів США і Росії на цьому тижні, а анонсують її 2 квітня під час першої особистої зустрічі Дмитра Медведєва і Барака Обами на саміті "двадцятки" в Лондоні.

Як повідомлялося, після перемоги Обами на президентських виборах, Вашингтон заявив про готовність вступити в прямий діалог з Іраном для вирішення міжнародних і регіональних проблем. Зокрема новий президент США заявляв, що Америка простягне руку дружби Ірану, якщо Тегеран "розтисне свій кулак".

У свою чергу, президент Ірану заявив, що Іран буде вести переговори зі Сполученими Штатами, якщо основою діалогу стане взаємна повага.
Нагадаємо, адміністрація Джорджа Буша планувала розмістити до 2013 року десять ракет-перехоплювачів у Польщі, а також радар в Чехії під приводом захисту від передбачуваної ракетної загрози з боку Ірану. Проти планів США виступає Росія. У Москві неодноразово заявляли, що система ПРО націлена на стримування ядерного ракетного потенціалу Росії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK