Медведєв не готовий обміняти Іран на ПРО

Медведєв не готовий обміняти Іран на ПРО
AP

Таким чином він відреагував на озвучену багатьма ЗМІ пропозицію американського президента Барака Обами. Той нібито запропонував таку схему вирішення проблем: США відмовляються від розміщення елементів протиракетної оборони в Європі в обмін на допомогу Росії у вирішенні іранської ядерної проблеми.

"Ми справді переписуємося. Але якщо говорити про якісь розміни або обміни, то можу вам сказати, що таким чином питання не ставилися", - сказав Медведєв на прес-конференції в Іспанії. За його словами, така постановка питання, як розмін, неконструктивна.

"Ніхто не обумовлює ці питання якимись розмінними, тим більше іранською проблематикою, ми і так в абсолютному контакті працюємо з американськими колегами по проблематиці ядерної програми Ірану", - сказав російський президент.

При цьому він наголосив, що сама готовність США до дискусії стосовно системи ПРО вже є гарним сигналом. "Тому що кілька місяців тому ми отримували інші сигнали -" рішення прийнято, говорити немає про що, ми все зробимо як вирішили ".

Медведєв закликав створити глобальну конструкцію, а не її фрагмент поблизу російських кордонів. "Якщо нова адміністрація США тут проявить розсудливість і запропонує якусь нову конструкцію, яка влаштовувала б усіх європейців і, природно, США, яка була б прийнятною для нашої країни, - ми готові її обговорювати", - сказав російський лідер.

Водночас, Росія вкотре дала зрозуміти, що не буде вживати відповідних дій, якщо США не будуть розміщувати елементи своєї ПРО в Європі. Глава Міноборони РФ Анатолій Сердюков заявив сьогодні в Москві: "Якщо буде призупинено розміщення (елементів ПРО), ми не почнемо ті дії, які ми планували у відповідь".

Раніше Дмитро Медведєв, сказав, що одним із відповідних заходів у разі появи американських ракет протиракетної оборони поблизу російського кордону стане розміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів Іскандер у Калінінградській області.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK