Гейтс: США готові до діалогу з Росією стосовно ПРО

Гейтс: США готові до діалогу з Росією стосовно ПРО
novostey.com

Про це заявив міністр оборони США Роберт Гейтс під час спільної прес-конференції зі своїм французьким колегою Ерве Мореном.

Також Гейтс зазначив, що лист президента США Барака Обами главі російської держави Дмитру Медведєву - "це спроба знову розпочати діалог і сказати - ми готові з вами говорити про те, як ми вирішуємо цю проблему (іранської ядерної програми) і як ми рухаємося вперед".

Гейтс підкреслив, що "очевидно, що один підхід, якщо ми можемо переконати іранців не продовжувати розробку своєї ядерної програми - робити це разом".

Іншим підходом до російсько-американських відносин у цьому питанні, на думку Гейтса, може бути повне партнерство.

За словами глави Пентагона, "інша альтернатива, про яку ми раніше говорили з Росією, це залучення її в партнерство, що зробить її повноправним партнером у сфері ядерної безпеки, тому, що реальність така, що ракети, які випробовують іранці, можуть цілком досягнути і до Росії, так само як і до Східної Європи, і до частини Західної".

Міністр вкотре підкреслив, що розміщення елементів американської системи ПРО в Східній Європі - це захід, спрямований на захист від потенційної загрози з Ірану, і Росія не повинна розглядати це як камінь у свою сторону.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK