ВЗГЛЯД: Україна підтасувала голодомор

ВЗГЛЯД: Україна підтасувала голодомор
president.gov.ua

Змучені жінки і діти на фотографіях - жителі Каліфорнії, але ніяк не України.

Фотографіями, які насправді не мають ніякого відношення до України, заставлені зали в Музеї голодомору при приміщенні відділення севастопольської служби безпеки.

"Це фотографії часів Великої депресії в США 1936-1937 років", - заявив РІА "Новости" депутат міськради Андрій Меркулов. За його словами, в цьому наочно можна переконатися, якщо відкрити сайт SHORPY.

"Діти на паркані, жінка біля будинку - все це Оклахома, Каліфорнія, але ніяк не Україна. Це злочин проти українського народу, спроба підтасування фактів, нав'язливе прагнення виставити Росію винною в цій страшній спільній трагедії ", - зазначив депутат.

Нагадаємо, що Музей голодомору та ветеранів Української повстанської армії (УПА) в Севастополі, який має "пролити світло на всю правду про кривавий радянський режим", було відкрито за наказом Києва 2 березня 2009 року. Однак для простих відвідувачів та преси довгий час в заклад доступу не було.

"Президент Ющенко надто переймається голодомором та реабілітацією зрадників. Цей музей знаходиться при будівлі служби безпеки, закритий на ключ, а охорона навіть не знає про його існування ", - зазначив депутат міської ради Євген Дубовик.

Політик допускає, що після таких розпоряджень президента між працівниками спецслужб і городянами, які вважають солдат УПА зрадниками, можуть розпочатися сутички.

"Я змушений визнати, що президент України ставить нас нижче тих, хто співпрацював з фашистським режимом, про наші проблеми він забув, але всі українські ЗМІ кричать про проблеми ветеранів УПА. Нас психологічно знищують ", - заявив голова організації севастопольських ветеранів Великої вітчизняної війни Анатолій Коляденко.

 Незадовго до відкриття музею в Чернігові пройшла виставка "Українська повстанська армія. Історія нескорених ". Перед початком заходу міліції довелося розбороняла представників націоналістичних партій України та проросійських політичних сил.

Зазначимо, що українське керівництво вже кілька років активно політизує проблему голоду в СРСР в 1930-х роках. За версією Києва, це була виключно українська трагедія, яка забрала життя мільйонів людей. Суперечки істориків про справжню кількість жертв досі тривають.

Президент України Віктор Ющенко витратив багато коштів на те, щоб у 2008 році провести пам'ятні заходи в Україні з нагоди 75-річчя голодомору. На офіційні церемонії він запросив багатьох державних лідерів, у тому числі і президента Росії Дмитра Медведєва, який відхилив запрошення.

На думку президента Росії, українська влада та особисто президент Віктор Ющенко фальсифікують історію заради "негайних політичних цілей", не цураючись тоталітарних методів боротьби з незгодним.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK