У Албанії мера міста хочуть посадити за демонтаж одномовних дорожніх знаків

У Албанії мера міста хочуть посадити за демонтаж одномовних дорожніх знаків
albania.etleboro.com

Хімара населена переважно етнічними греками і є територією компактного проживання національної меншини, що й передбачає встановлення двомовних покажчиків. Однак після демонтажу старих знаків нові не були встановлені, що призвело до хаосу на місцевих дорогах.

Місцева прокуратура звинуватила Боллано у зловживанні владою, стверджуючи, що його дії суперечать закону, і що дорожній хаос, що розпочався після демонтажу знаків, обійшовся платникам податків приблизно у ? 170 000.

Мер міста і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців. Він вимагав визнання півдня Албанії автономним регіоном на тій підставі, що більшістю населення там є етнічні греки. За різними даними, греки складають від 3 до 7% усього населення Албанії.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року в Уельсі був демонтований дорожній покажчик із текстом повідомлення автовідповідача електронної пошти валлійською мовою. Виявилося, що під час проектування дорожнього вказівника місцева рада відіслала перекладачеві на електронну пошту прохання перекласти фразу Закрито проїзд для вантажних автомобілів. Перекладача на той момент на місці не було і у відповідь на повідомлення чиновників поштовим сервісом було згенеровано повідомлення валлійською мовою: Мене немає в офісі на даний момент. Надішліть текст для перекладу. Члени місцевої ради сприйняли це повідомлення як відповідь на своє прохання і наклали текст листа на дорожній покажчик.

За матеріалами Balkaninsight.com


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK