Обама підтримав скасування санкцій проти Куби

Обама підтримав скасування санкцій проти Куби
АР

Тепер громадяни США, які мають близьких родичів на Кубі, зможуть відвідувати їх не раз на три роки, як раніше, а щороку. Крім того, саме поняття "близьких родичів" буде розширено і стане включати крім батьків, дітей, братів, сестер, бабусь і дідусів, ще й племінників, двоюрідних братів і сестер, тіток і дядьків.

Новий закон також дозволить американцям запрошувати до себе далеких кубинських родичів, а не тільки тих, які перебувають у близьких стосунках, як було досі. Крім того, під час візитів на Кубу вони зможуть витрачати до 179 доларів щодня.

Обама також заявив, що він готовий до діалогу з кубинськими лідерами. При цьому він підкреслив, що, як і попередні президенти США, буде готовий повністю зняти з Куби торговельне ембарго лише в тому випадку, якщо кубинський комуністичний уряд продемонструє свою готовність до демократії.

Раніше законопроект схвалили Сенат і Конгрес США.

Нагадаємо, 18 січня до Ради ООН з прав людини було спрямовано доповідь влади Куби про те, що блокада з боку США перешкоджає реалізації основних прав і свобод кубинців.

Фінансову та економічну блокаду Куби США почали в 1962 році. За час дії блокади, за заявами Гавани, Кубі було нанесено економічний збиток більш ніж на 90 мільярдів доларів.

20 червня на саміті ЄС у Брюсселі було ухвалене рішення зняти санкції з Куби.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK