Коста-Ріка і Сальвадор відновлять дипвідносини з Кубою

Коста-Ріка і Сальвадор відновлять дипвідносини з Кубою
svali.ru

Про це рішення стало відомо майже одночасно з аналогічною заявою обраного президента Сальвадора Маурісіо Фунеса, котрий також оголосив про майбутнє відновлення дипломатичних відносин з Гаваною.

Сальвадор і Коста-Ріка до останнього часу залишалися єдиними латиноамериканськими країнами, що не підтримують дипломатичних відносин з Гаваною.

Коста-Ріка розірвала дипвідносини з Кубою у 1961 році. Тоді країна діяла в дусі Декларації Сан-Хосе - документа, який схвалено під тиском США роком раніше на нараді міністрів закордонних справ Організації американських держав (ОАД).

Після декількох десятиліть запеклої словесної риторики і взаємних звинувачень між Гаваною та Сан-Хосе в минулому році намітилося певне зближення двох країн. Так, у грудні минулого року Коста-Ріка підтримала вступ Куби в Групу РІО - регіональний механізм політичних консультацій.

Крім того, Коста-Ріка закликала США скасувати торгове ембарго стосовно Куби.

Сан-Сальвадор розірвав відносини з Гаваною у 1959 році, після перемоги кубинської революції. За словами новообраного президента, відновлення дипвідносин з Кубою було одним із пунктів його передвиборчої програми і буде втілено в життя після того, як він вступить на посаду.

Нагадаємо, 12 березня президент США Барак Обама дав розпорядження уряду про впровадження в життя нового закону, що пом'якшує економічні санкції США відносно Куби.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK