У вбивстві двох британських солдатів звинуватили північноірландського націоналіста

У вбивстві двох британських солдатів звинуватили північноірландського націоналіста
cndls.georgetown.edu

Відомого північноірландського республіканця Коліна Даффі в п'ятницю, 27березня, буде доставлено до суду міста Ларн, де йому висунуть офіційне.

Крім подвійного вбивства і незаконного зберігання зброї, 41-річний Даффізвинувачений у п'яти замахах на вбивство.

Він очолював один із підрозділів Ірландської республіканської армії аж доукладення угоди про національне примирення в 1998 році, а потім, на думкуполіції, примкнув до Справжньої ІРА - радикального угруповання, яке не відмовилосявід насильницьких методів боротьби за вихід Північної Ірландії зі складуСполученого Королівства.

1997 року Даффі підозрювався у вбивстві двох поліцейських, але був випущений черезбрак доказів.

Даффі і ще чотирьох людей затримали за підозрою в причетності до вбивствасолдатів ще 14 березня. Оскільки звинувачень їм не висунули, суд ухваливвипустити їх з-під варти. 26 березня Даффі був знову заарештований в Антримі.

Нагадаємо, поліція Північної Ірландії 23 березня висунула звинувачення увбивстві поліцейського 17-річному підлітку. Як повідомлялося, невідомі впонеділок ввечері, 9 березня, застрелили констебля Стівена Керролла, який входивдо складу патрульної групи.

Атака на поліцейських сталася через два дні після того, як воєнізоване угрупуванняСправжньої Ірландської Республіканської Армії (Real IRA) напало на британськувійськову базу Массерін в північноірландському графстві Антрим, в результатічого загинули двоє військовослужбовців.

Це був перший випадок вбивства британських військовослужбовців в ПівнічнійІрландії за останні 12 років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK