Американський фрегат прибув із Севастополя до Батумі

Американський фрегат прибув із Севастополя до Батумі
image.tsn.ua

Перший американський бойовий корабель, який увійшов у 2009 році в Чорне море зустрів глава уряду Аджарської автономної республіки Леван Варшаломідзе, зазначивши, що "візит є поглибленням військової співпраці між Грузією і США".

У Батумі також очікують посла США в Грузії Джона Тефта та міністра оборони Давида Сіхарулідзе.

В рамках візиту заплановано проведення спільних навчань і культурних заходів, включаючи товариський матч з футболу між командою корабля і службовцями берегової охорони Грузії. На кораблі будуть проведені практичні і теоретичні тренінги для співробітників служби берегової охорони. Фрегат покине територіальні води Грузії 3 квітня.

Нагадаємо, що 25 березня Klakring прибув у порт Севостополя, де його зустріли близько п'ятиста місцевих жителів. При наближенні фрегата вони випустили в повітря повітряні кульки з написами НАТО - ні.

Корабель прибув до Севастополя в день десятиліття початку бомбардувань Югославії, що місцеві жителі вважали "витонченим цинізмом".

Пізніше представники проросійських політичних партій та організацій Севастополя заблокували вихід з морського вокзалу в місто екіпажу фрегата.

Зазначимо, що Klakring є одним з фрегатів класу Oliver Hazard Perry. Він увійшов до складу американського флоту в 1983 році і брав участь в операції Серйозні наміри з конвоювання кувейтських танкерів у Перській затоці під час іранськоо-іракської війни.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK