У Лондоні допрацьовують підсумкове комюніке саміту G-20

У Лондоні допрацьовують підсумкове комюніке саміту G-20
AP

Як повідомив помічник президента РФ Аркадій Дворкович, на саміті залишилося узгодити "чотири-п'ять" питань підсумкового комюніке. Їх обговорюватимуть під час обіду й на подальшому короткому пленарному засіданні.

За його словами, президент Франції Ніколя Саркозі, який раніше говорив про те, що може не підписати комюніке, уже не висуває претензій до документу.

"Вдалося все узгодити. Саркозі його підтримав", - зазначив Дворкович, маючи на увазі більш жорсткі формулювання з регулювання фінансового ринку та роботи міжнародних організацій, на яких наполягав французький президент.

Також майже всі учасники зустрічі G-20 підтримали ідею реформування Міжнародного валютного фонду (МВФ). Передбачається зміна системи квоти голосів у рамках Фонду, збільшення представництва у МВФ країн, що розвиваються, та країн із ринками, що формуються.

При цьому ресурси міжнародних фінансових організацій, зокрема МВФ, як очікується, будуть збільшені на 1 трлн. доларів. Цю ідею уже підтримав Дмитро Медведєв, хоча раніше міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомляв, що Росія не зможе збільшити частку своєї участі у МВФ через обсяг свого ВВП та економічної ситуації, яка була у 1990-х роках.

Зазначимо, на лондонському саміті не обговорювали пропозицію введення нової світової валюти, з якою раніше виступили Росія та Китай. "Ми вважаємо, що це має бути подальша робота у наступні місяці. Думаю, що обговорення повинне проходити в рамках Міжнародного валютного фонду", - зазначив Дворкович.

У цілому, очікується, що учасники саміту вирішать кардинально посилити контроль за банківським сектором, щоб уникнути повторення кризи у майбутньому, а також схвалять ряд заходів щодо стимулювання світової економіки. Підсумкове комюніке саміту G-20 буде оприлюднено сьогодні ввечері.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK