Радбез ООН розпочала екстрені консультації щодо КНДР

Радбез ООН розпочала екстрені консультації щодо КНДР
www.diplomatru.ru

Консультації, за результатами яких може бути прийняте рішення про проведення офіційного засідання Ради безпеки, пройде на прохання Японії. Передбачається, що після консультацій відбудеться окрема зустріч п'ятірки постійних членів РБ (РФ, США, КНР, Франція, Велика Британія) та делегації Японії. 

За даними з дипломатичних кіл, на зустрічі будуть розглянуті проекти нової резолюції, яка містить більш жорсткі вимоги до КНДР. 

Попередня резолюція закликала Північну Корею не робити жодних нових ядерних випробувань чи запусків балістичних ракет, призупинити всі види діяльності, пов'язані з її програмою з балістичних ракет, і в цьому контексті відновити свої попередні зобов'язання за мораторій на запуск ракет. 

Документ передбачав заборону на постачання, продаж або передачу КНДР будь-якої звичайної військової техніки і озброєнь, а також матеріалів, обладнання, товарів і технологій, які могли бути використані для створення зброї масового знищення. 

Серед членів Радбезу вже поширений проект резолюції, який розробили США, Японія, Велика Британія та Франція. 

Росія та Китай закликають до стриманості у питанні реакції світової спільноти на запуск ракети, заявляючи про важливість збереження шестисторонніх переговорів з північно-корейської ядерної програми за участю КНДР і Південної Кореї, а також Росії, США, КНР і Японії. 

Пхеньян попередив, що в разі засудження Радбезу запуску ракети в будь-якій формі - чи то резолюція або навіть менш значима заява голови, він буде змушений вийти з шестисторонніх переговорів. 

Раніше повідомлялося, що військові США, а також міністерство оборони Південної Кореї спростовують інформацію про успішне виведення північно-корейського супутника на орбіту. 

5 квітня центральне телеграфне агентство КНДР заявило, що ракета успішно доставила супутник на навколоземну орбіту і що він нібито вже передає сигнали, в тому числі транслює патріотичні пісні про Кім Чен Іра і Кім Ір Сена. 

Північно-корейська ракета стартувала в неділю, 5 квітня, о 5:30 за київським часом.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK