Лукашенко заборонив своїм міністрам повзати на колінах перед російськими чиновниками

Лукашенко заборонив своїм міністрам повзати на колінах перед російськими чиновниками
АР

Таким чином Лукашенко висловив невдоволення тим, як Москва виконує рішення, які прийнято в лютому держрадою Союзної держави Росії і Білорусі згідно із підписаним антикризовим планом спільних дій урядів. Зокрема, Лукашенко вважає, що Кремль зволікає з обіцяним скасуванням обмежень у взаємній торгівлі.

"Треба припинити" повзати на колінах "по їх кабінетах. Не хочуть пускати нас на свої ринки - нам треба шукати інші вектори експорту. Життя змушує нас лізти на інші ринки", - заявив Лукашенко, звертаючись до членів білоруського уряду.

Лукашенко також висловив невдоволення тим, що немає визначеності щодо ціни на газ і що в обмін на зняття шлагбаумів на шляху білоруських виробників до російських ринків від Мінська нібито вимагають поділитися власністю. "Ніхто в нинішніх умовах нічого продавати не буде", - відрізав глава Білорусі.

Крім того, в Мінську натякнули на можливе скасування чинного режиму прозорого кордону. "Якщо на зовнішньому кордоні Союзної держави пункти пропуску відповідають міжнародним стандартам, то на кордоні з Росією ситуація вимагає прийняття негайних заходів. Раді міністрів доручено розробити типові проекти обладнання пунктів пропуску на білорусько-російському кордоні", - повідомила прес-служба Лукашенка.

Нагадаємо, 1 квітня в Білорусі було знято з мовлення кілька російських телеканалів. А 31 березня Росія відмовила Білорусі в наданні кредиту на 100 млрд рублів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK