МВС Молдови: Під час заворушень у Кишиневі постраждало приблизно 100 поліцейських

МВС Молдови: Під час заворушень у Кишиневі постраждало приблизно 100 поліцейських
АР

При цьому 43 поліцейських госпіталізовано, повідомила в середу прес-служба МВС Молдови. Правоохоронні органи заявляють, що зараз вони контролюють ситуацію в столиці.

Як повідомлялося, штурмові загони поліції Молдови відновили в ніч на середу, 8 квітня, контроль над будівлею парламенту країни в Кишиневі, яка раніше була захоплена демонстрантами, разом із тим заарештовано ще приблизно десять протестуючих.

З настанням темряви більшість прихильників опозиції покинули центр молдавської столиці, при цьому пообіцяли повернутися в середу. До ночі пожежникам вдалося загасити пожежу в будівлі парламенту.

Головний лікар лікарні швидкої допомоги Кишинева повідомив, що в результаті безладів постраждали приблизно 100 осіб.

Нагадаємо, акції протесту в Кишиневі, в яких брали участь близько 20 тисяч осіб, проти результатів парламентських виборів вчора вдень переросли в масові заворушення.

До вечора влада і опозиція домовилися про перерахунок бюлетенів, проте потім Лідер Ліберальної партії Молдови Дорін Кіртоаке відмовився від досягнутих домовленостей і зажадав проведення повторних виборів до парламенту. Президент Молдови Володимир Воронін закликав Захід допомогти врегулювати ситуацію в Кишиневі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK