Сомалійські пірати намагалися захопити ще два грецькі судна

Сомалійські пірати намагалися захопити ще два грецькі судна
1plus1.ua

Про це повідомив представник міністерства торгового флоту Греції.

Судно Calm Seas, що йшло під прапором Маршаллові острови, піддалося нападу піратів в Аденській затоці. Однак на звук пострілів в район події прибули військовий корабель і вертоліт. Пірати були змушені тікати.

Того ж дня пірати напали на інше грецьке судно, Bow West. Екіпаж відбив атаку самостійно. Подробиці події поки невідомі.

Крім того, як заявив спецпредставник генсека ООН із Сомалі Ахмада ульд Абдалла, для більш ефективної протидії піратам світове співтовариство має збільшити присутність військових кораблів біля узбережжя Африканського Рогу.

"Вкотре сомалійське піратство привертає увагу всього світового співтовариства, - зазначив він. - Тільки за останні кілька днів у полон потрапило шість суден, практично по одному в день, що є новим рекордом". "Ці напади, частину яких здійснено у 900 км від берега, стали новим випробуванням для міжнародного співтовариства, - зауважив Абдалла. - Відповіддю на них має стати чітке і зрозуміле засудження цих злочинів на словах і на ділі".

"Не можна залишати ці акти піратства безкарними, як було в минулому", - підкреслив спецпредставник генсека ООН, різко засудивши дії піратів. "Бандити не тільки загрожують судноплавстві в регіоні, але і створюють небезпеку для політичної та економічної стабільності всього регіону, перешкоджають доставці гуманітарної допомоги і можуть завдати непоправної шкоди екології, - сказав Абдалла. - Для боротьби з бандитами світове співтовариство має збільшити присутність своїх військово-морських сил біля узбережжя Сомалі і допомогти місцевій владі у викоріненні причин піратства".

Раніше повідомлялося, що есмінець ВМС США Bainbridge прибув у четвер, 9 квітня, до узбережжя Сомалі, де напередодні пірати захопили данське вантажне судно Maersk Alabama, що йшло під прапором США. Членам екіпажу вдалося відбитися від піратів і повернути контроль над судном. Крім того, капітан судна Річард Філліпс залишився в руках у піратів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK