Прем'єр-міністр Таїланду закликав демонстрантів піти з вулиць Бангкока

Прем'єр-міністр Таїланду закликав демонстрантів піти з вулиць Бангкока
АР

Ветчачіва також закликав жителів Бангкока сприяти владі з метою відновлення порядку в столиці.

За словами прем'єра, в сутичках постраждали четверо солдатів, які отримали вогнепальні поранення в момент розгону антиурядових маніфестантів у старій частині Бангкока.

Як повідомлялося, взяти під контроль центр Бангкока і очистити його від антиурядових демонстрантів намагаються 37 тисяч таїландський військовослужбовців за підтримки бронетехніки.

Демонстранти чинили військам запеклий опір у районі одного з головних перехресть столиці. Солдати відкрили там вогонь з автоматичних гвинтівок у відповідь на постріли з натовпу. В результаті зіткнень постраждали, щонайменше, 68 осіб, двоє з них перебувають у критичному стані.

Виступи прихильників одного з колишніх прем'єрів країни Таксіна Чінавата тривають уже кілька днів і спрямовані проти голови нинішнього кабінету Абхісіта Ветчачіви, якого учасники акції вважають нелегітимним.

Як повідомлялося, 10 квітня протестуючі зірвали саміт АСЕАН в Паттайя, увірвалися в будівлю, де засідали політики, в результаті чого останніх довелося евакуювати на гелікоптері.

12 квітня демонстранти спробували прорватися до будівлі Міністерства внутрішніх справ, а потім попрямували в резиденцію уряду. В результаті після зіткнень легкі поранення отримали прем'єр-міністр Таїланду Aпхісіт Ветчачіва та його заступник. У Бангкоку було оголошено надзвичайний стан; у місто ввели війська.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK