США виступають за діалог з Іраном - Клінтон

США виступають за діалог з Іраном - Клінтон
Reuters

Про це заявила на брифінгу в середу, 15 квітня, держсекретар США Гілларі Клінтон.

За словами Клінтон, "США вітають діалог з Іраном та прагнуть до більшого співробітництва з ним, зазначивши, що Іран поки реагує недостатньо активно."

Клінтон уточнила, що верховний представник Євросоюзу зі загальної зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана поки що не отримав від Ірану відповіді на пропозицію щодо спільного пошуку вирішення проблеми ядерної програми цієї країни.

Водночас, глава американського зовнішньополітичного відомства наголосила, що США, як і раніше, закликають Іран відмовитися від робіт із збагачення урану.

"Ми не відкинули і не додали жодних умов", - сказала Клінтон.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама очікує "стабільного прогресу" у переговорах з Іраном.

У свою чергу, духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що не бачить змін стосовно Америки до Ірану.

Нагадаємо, 9 квітня президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад відкрив перший в країні завод із виробництва ядерного палива в місті Натанз. На ньому вироблятимуть оксид урану для реактора, що працює на важкій воді. Будівництво цього реактора буде завершено до 2010 року, але, за даними інформагентств, вже сьогодні Іран створив повний ядерний паливний цикл.

Як відомо, деякі представники світового співтовариства, зокрема, США та Ізраїль, побоюються, що Тегеран планує створити власну ядерну зброю. Іран, зі свого боку, усі звинувачення відкидає. Крім того, Ізраїль не заперечує можливість нанесення превентивного удару по Ірану.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK