НАТО запропонувало Росії приєднатися до військових навчань в Грузії

НАТО запропонувало Росії приєднатися до військових навчань в Грузії
Reuters

Замість цього в Брюсселі пропонують Росії як члену програми "Партнерство заради миру" приєднатися до них.

"Навчання в Грузії давно планувались і про них було давно відомо. Грузія зробила пропозицію, і її було прийнято. Росія могла би приєднатися в будь-який час і зараз може. Хоча навчання почнуться вже дуже скоро, я підкреслюю, що приєднаєтися може будь-яка країна-член програми "партнерства", - цитує заяву представника альянсу Euronews.

Також відмовився скасовувати маневри Пентагон. Як заявив журналістам офіційний представник міністерства оборони Брайан Уітмен, "я не думаю, що Росії коли-небудь взагалі подобалися навчання, що проводяться НАТО".

Нагадаємо, багатонаціональні навчання НАТО в Грузії заплановано на період з 6 травня по 1 червня. У них візьмуть участь близько 1,3 тис. військовослужбовців з 19 країн альянсу та його партнерів.

Навчання Cooperative Longbow, Cooperative Lancer-2009 ставлять метою поглиблення співробітництва при реагуванні на кризові ситуації і під час миротворчих операцій, говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, Росія закликала НАТО відкласти, або зовсім скасувати багатонаціональні військові навчання в Грузії. Як заявив постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін, ці навчання можуть зірвати процес відновлення повноцінних відносин Росії та Північноатлантичного альянсу. А глава російського МЗС Сергій Лавров зазначив, що навчання не будуть сприяти встановленню стабільності в усьому Кавказькому регіоні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK