Влада Грузії не має наміру проводити дострокові вибори

Влада Грузії не має наміру проводити дострокові вибори
Reuters

Про це заявив голова парламенту Давид Бакрадзе. "Ми не розглядаємо питання про дострокові вибори, влада пропонує радикальній опозиції діалог, метою якого буде вступ на шлях створення нової конституційної моделі", цитує політика ІТАР-ТАРС.

За словами Бакрадзе, "ця модель передбачає створення сильного парламенту і більш збалансованого президентського правління".

У свою чергу лідери опозиції заявляють, що діалог з владою "можливий тільки з одного питання - питання методів і форм мирної відставки Михайла Саакашвілі". Вони зазначають, що "готові зустрітися з Саакашвілі для того, щоб передати йому позицію значної більшості населення, яка вимагає його відставки".

Як повідомлялося, у середу ввечері грузинська опозиція встановила більше десятка кліток - імпровізованих тюремних камер навколо будівлі Держканцелярії, де проводяться засідання уряду, розташовано апарат прем'єра і офіси держміністрів. Акція "місто клітин" за задумом лідерів опозиції символізує "перетворення Грузії в поліцейську державу".

Нагадаємо, 14 опозиційних партій Грузії почали проводити мітинги в Тбілісі 9 квітня. Головною вимогою мітингуючих є відставка президента. З часом кількість учасників акцій протесту скоротилася з 100 тисяч до кількох десятків тисяч осіб, тим не менш, пікети тривають.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK