Британська бібліотека запустила інтерактивний путівник з історії країни

Британська бібліотека запустила інтерактивний путівник з історії країни
Британська бібліотека

Проект отримав назву Timelines: Sources from History.

У путівник включена добірка різноманітних документів і багатющий ілюстративний матеріал. Проект був розроблений фахівцями Британської бібліотеки спільно з кількома істориками та письменниками.

Крім зведеної хронологічної осі, в Timelines є п'ять тематичних: Політика, влада і повстання; Література, мистецтво та розваги; Повсякденне життя: Священні тексти; Медицина, наука та технології.

У розділі, присвяченому політиці, можна знайти в оцифрованому вигляді, наприклад, Велику хартію вольностей короля Іоанна Безземельного 1215 року. Тут знаходяться листівки борців за ядерне роззброєння.

У літературному розділі можна ознайомитися із середньовічними бестіаріями і першим фоліо Шекспіра, а в науковому - з першими рентгенівськими знімками, опублікованими в 1896 році.

У секції Повсякденне життя опублікована перша англійська книга кулінарних рецептів (близько 1390 року видання). Тут же можна побачити факсиміле номера газети The Sun від 29 липня 1981 року із заміткою про весілля принца Чарльза і леді Діани Спенсер на першій шпальті.

У розділі Священні тексти є першодруковані біблії і рукопис індійського епосу Рамаяна, що відноситься до XVII століття.

Також в Timelines можна знайти листівки, афіші, рукописи британських письменників, карти, патенти і багато іншого.

Проект призначений насамперед для школярів і студентів, які вивчають історію, і для їхніх викладачів. У Британській бібліотеці розраховують, що Timelines дозволить значно розширити можливості вивчення історії та інших суспільних наук


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK