У Китаї почалося переселення людей у рамках грандіозного проекту повороту річок

У Китаї почалося переселення людей у рамках грандіозного проекту повороту річок
АР

Майже 500 мешканців одного із сіл у районі міста Даньцзянькоу центральної провінції Хубей залишили свої будинки, передає Euronews з посиланням на агентство Сіньхуа.

Таким чином, стартував перший етап масового переселення мешканців у рамках прокладання центрального каналу проекту. До 30 вересня свої будинки будуть змушені залишити близько 60 тис осіб. Всіх переселенців місцева влада обіцяє забезпечити житлом у різних містах провінції.

Наступний етап масового переселення людей, який торкнеться понад 86 тисяч осіб, планується здійснити до кінця 2011 року. Будівництво центрального каналу буде завершено до 2014 року. До цього часу на нове місце проживання повинні переселити, в загальній складності, 330 тисяч людей у провінціях Хубей і Хенань.

Проект повороту річок вартістю 60 млрд доларів було затверджено у 2002 році. Він передбачає спорудження мережі каналів - Східного, Центрального і Західного, якими в північному напрямку буде перекидатися частина стоку найбільшої річки Євразії - Янцзи, а також річок Хуайхе, Хуанхе і Хайхе. Всі роботи триватимуть близько 50-60 років. Після прокладки каналів довжиною 1,3 тис км посушливий північ країни буде щорічно отримувати до 50 млн кубометрів води.

Раніше повідомлялося, що екологи відмовилися прогнозувати можливі наслідки розвороту течії річок на північ Китаю, однак одноголосно визнали, що такий захід є необхідним.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK