Із суперечки за спадщину легендарного шахіста Боббі Фішера вибув один претендент

Із суперечки за спадщину легендарного шахіста Боббі Фішера вибув один претендент
АР

Про це 17 серпня повідомило агентство Associated Press з посиланням на заяву юристів, що представляють сторони конфлікту.

Юрист Гудіон Олафур Йонссон, що представляє інтереси двох племінників Фішера, розповів, що результати тесту було оголошено в районному суді Рейк'явіка.

У свою чергу Тордур Богасон, представник Джинкі Янг, 9-річної дочки Мерилін Янг, також підтвердив, що Боббі Фішер, згідно з даними тесту, не є батьком дитини.

Перевірка батьківства Фішера проводилася на прохання Мерилін Янг, що заявляла свої права на частину статку, що залишився після смерті шахіста і оцінюється в 2 мільйони доларів.

Для того, щоб отримати зразки ДНК Боббі Фішера, в червні ісландський суд дозволив ексгумували його останки. Той факт, що Фішер не є батьком її дочки, позбавляє Янг права претендувати на спадщину.

Крім філіппінки, про свої права на спадщину Фішера заявляють двоє його американських племінників і колишня дружина, японська шахістка Міеко Ватаі.

Крім того, частину грошей сподівається отримати влада США, що має до чемпіона світу з шахів податкові претензії. Судовий розгляд між рештою претендентів на статок Фішера почнеться в Рейк'явіку у вересні.


***

Боббі Фішер народився в США в 1943 році. У середині 1990-х років він залишив Сполучені Штати через податкові претензії. Він жив в Японії і на Філіппінах, а на початку 2000-х років переїхав до Ісландії, де отримав громадянство. У січні 2008 року Фішер помер у Рейк'явіку від ниркової недостатності. Заповіту він залишити не встиг.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK