Сьогодні - Міжнародний день боротьби з гомофобією

Сьогодні - Міжнародний день боротьби з гомофобією
АР

Як повідомляє сайт Вікіпедія, саме цей день було обрано для захисту прав представників нетрадиційної сексуальної орієнтації в зв'язку з тим, що 17 травня 1990 року Генеральна асамблея Всесвітньої організації охорони здоров'я виключила гомосексуальність зі списку психічних захворювань.

Головним ідеологом Міжнародного дня боротьби з гомофобією був французький письменник і вчений Луї-Жорж Тен. Основним завданням цього мало стати привернення суспільної уваги до геїв, лесбійок, бісексуалів і транссексуалів, особливо в тих країнах, де питання сексуальності досі перебуває під забороною, а сексуальні меншини зазнають дискримінації.

За його словами, цей день допоможе змінити на краще життя тих людей, які цього найбільше потребують: "Ми хочемо показати, що боротьба з гомофобією - це справа не тільки самих геїв, лесбіянок і транссексуалів, ця боротьба - також справа влади і воля всього суспільства", - заявив Тен.

Для заснування Міжнародного дня боротьби з гомофобією була підписана петиція до ООН і всіх держав. До 2009 року Міжнародний день протистояння гомофобії офіційно було визнано у Великобританії, Франції, Мексиці, Бельгії, Бразилії, Коста-Ріці і Люксембурзі.

Головними цілями Міжнародного дня боротьби з гомофобією є:

протидія будь-якому фізичному, моральному і символічному насильству щодо людей з іншою сексуальною орієнтацією або гендерною ідентифікацією;

підтримка і координація всіх ініціатив по всьому світу, які допомагають усім громадянам досягти рівних прав;

прояв солідарності з усіма лесбіянками, геями, бісексуалами і транссексуалами світу, в тому числі там, де вони не мають можливості виступати за свої права;

проведення більш широкої кампанії із захисту прав людини.

"Визнання цього дня ставить певні зобов'язання перед міжнародним співтовариством, яке вже об'єдналося в боротьбі з багатьма іншими формами дискримінації та соціального насильства, але поки що в більшості держав не зробило широкої підтримки в боротьбі за права секс-меншин", - зазначають активісти.

За матеріалами: Вікіпедія


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK