Французька поліція допитала Стросс-Кана

Французька поліція допитала Стросс-Кана
Reuters

За даними агентства AFP, приблизно об 11:00 (12:00 за Києвом) Стросс-Кан залишив управління поліції. Жодних інших подробиць покине повідомлялося.

Французька журналістка і письменниця Трістан Банон подала позов до суду наСтросс-Кана 5 липня цього року, через кілька тижнів після того як голова МВФ був затриманий у Нью-Йорку за звинуваченням у зґвалтуванніпокоївки. Банон також звинуватила його в насильницьких діях сексуальногохарактеру, яке Стросс-Каннібито вчинив ще в 2003 році.

На початку липня, розглянувши звернення Банон, паризькапрокуратура почала попереднє розслідування. Для того, щоб завершити церозслідування, співробітники прокуратури зобов'язані були допитати Стросс-Кана.Близькі екс-голови МВФ, який повністю відкидаєзвинувачення з боку Банон, говорили, що він хоче швидше дати свідчення, аби покінчити з цією справою.

За підсумкамипопереднього розслідування прокуратура ухвалить рішення або про порушеннякримінальної справи, або про припинення розслідування без всяких наслідків, абовважатиме вичерпаним термін давності за пред'явленими йому звинуваченнямиБанон.

Стросс-Кан був затриманий в Нью-Йорку 14 травня 2011 року напідставі заяви 32-річної покоївки готелю Sofitel Нафіссату Діалло, щозвернулася в поліцію зі скаргою на насильницькі дії сексуального характеру збоку високопоставленого постояльця. Екс-голова МВФ кілька днів після затримання провів у в'язниці, потімВерховний суд штату Нью-Йорк погодився випустити його під заставу в 1 мільйондоларів і помістити під домашній арешт.

Справапроти Стросс-Кана опиниласяпід загрозою закриття ще на початку липня, коли прокуратура заявила, щопокоївка дала неправдиві свідченняпри отриманні притулку в країні, дурила податкові та соціальні органи, а також,ймовірно, збрехала при свідченняхпід присягою перед великим журі. У той же час, адвокати покоївки наполягали натому, що є докази провини Стросс-Кана, і він дійсно намагався її зґвалтувати.

Проте справупроти Стросс-Кана було закрито 23 серпня, а 26 серпня прокуратура Нью-Йоркаповернула колишньому головіМВФ паспорт. Домінік Стросс-Кан повернувся до Франції 4 вересня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK