Каддафі заявив, що не збирається залишати Лівію

Каддафі заявив, що не збирається залишати Лівію
АР

Проце заявив у суботу представник полковника Муса Ібрагім.

"Каддафіздійснює всебічне керівництво діями наших сил. Він говорить з людьми, даєінструкції, бере активну участь у всіх обговореннях", – зазначив Ібрагім.

Зайого словами, у прихильників Каддафі вистачить зброї та боєприпасів, щоб продовжуватибойові дії ще впродовж багатьох місяців.

Вінтакож заявив, що в ніч на суботу в результаті авіаудару НАТО в Сирті – рідномумісті Каддафі – загинуло кілька сотень людей. "По місту випустили більше30 ракет, – заявив Ібрагім. – Мішенями для західної авіації стали головнийготель Сирта і 90-квартирний житловий будинок. Внаслідок цього загинули 354людини, 89 зникли безвісти, більше 700 отримали поранення. За останні 17 днівжертвами авіаатак стали більше 2 тисяч жителів міста".

Керівництвозахідної коаліції в Лівії поки не коментує ці повідомлення.

Тимчасом Туреччина скинула на парашутах гуманітарну допомогу жителям містаБані-Валід, одного з останніх оплотів прихильників Муамара Каддафі в Лівії. Заданими ЗМІ, турецькі військово-транспортні літаки доставили 22 тоннипродовольства, якого вистачить приблизно 10 тисячам городян. У Бані-Валідінемає аеропорту або аеродрому, і вантаж довелося скидати на парашутах.

Сьогоднівранці війська Перехідної національної ради були змушені відступити з міста звеликими втратами. Командування ПНР охарактеризувало свій відступ як"тактичний відхід". Представники армії Каддафі стверджують, що післяперемоги у Бані-Валіді наступить переломний момент у війні.

Нагадаємо,уряд Нігера заявив у п’ятницю, що не видасть сина Муаммара Каддафі Сааді назаддо Лівії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK