Мер Кишинева обурений листом Путіна придністровській партії

Мер Кишинева обурений листом Путіна придністровській партії
moldnews.md

Кіртоаке заявив,що в цьому посланні "Російська Федерація визнає Придністров’я". У зв’язкуз цим мер докорив російському керівництву в непослідовності, зазначивши, щоформально Росія не визнає Придністров’я, а фактично підтримує дружні взаємини злідерами невизнаної республіки.

"Нам плюнулив обличчя, - сказав Кіртоаке. - Я хочу бачити реакцію захисників державностіМолдови. Наша гідність не вимірюється у кіловатах або кубометрах газу".

Путін направив привітаннялідеру придністровської партії Оновлення Анатолію Камінському і його соратникам,які в минулі вихідні провели у Тирасполі партійний з’їзд. На цьому з’їздіКамінський був висунутий кандидатом к президенти невизнаної республіки.

Посланняросійського прем’єра партія опублікувала на своєму сайті. Формально про"визнання Придністров’я" у листі нічого не говориться. Водночас івказівок на те, що йдеться про невизнану республіку, немає. У листі вонаназвана Придністровською Молдавською Республікою - саме так, як вона іменуєтьсявідповідно до її конституції.

Раніше Коммерсантъ  писав, щона майбутніх президентських виборах у Придністров’ї, які пройдуть у грудні, Камінськийстав фаворитом Росії. На його підтримку відкрито виступили представники ЄдиноїРосії. Делегація від єдиноросів, як повідомляв Перший канал, побувала і на з’їздіОновлення.

Придністров’яоголосило про відділення від Молдови у 1990 році. Після цього розпочався збройнийконфлікт, який був припинений після втручання російських військ. Самопроголошенареспубліка отримала де-факто незалежність від Молдови, але на міжнародномурівні визнана не була. Росія офіційно не визнає Придністров’я незалежноюдержавою, проте надає республіці економічну допомогу.

У липні МіхейГімпу, виконуючий обов’язки президента, голова парламенту Молдовизвинуватив  Росію у бідності своєїдержави. Заявивши, що республіка стала найбіднішою державою Європи не лишетому, що в потрібний час не проводилися демократичні реформи, але і тому, щосьогодні на території країни продовжує знаходитися частина окупаційноїросійської армії і її озброєнь.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK