Фінляндія відмовила Болгарії та Румунії у приєднанні до Шенгену

Фінляндія відмовила Болгарії та Румунії у приєднанні до Шенгену
АР

Про це повідомляє телеканалbTV, посилаючись на своє джерело в Брюсселі.

Нафінську позицію вплинула внутрішня політика - новий уряд Фінляндії скептичноставиться до розширення Шенгену.

Нарішення Гельсінкі також вплинуло і масове лобіювання Нідерландів, якіпобоюються залишитися в ізоляції від інших членів європейського співтовариства.

Усамій же Болгарії впевнені, що країна виконала критерії щодо приєднання доШенгену, про що заявив прем'єр-міністр Бойко Борисов. Вінтакож зазначив, що з оптимізмом чекає результатів засідання міністріввнутрішніх справ ЄС, на якому має вирішитися питання про приєднання Болгарії таРумунії до Шенгенської зони.

Нагадаємо,в червні Європарламент проголосував за вступ Болгарії та Румунії у Шенген безподальших зволікань. Однакдля приєднання до зони нового партнера потрібна одностайна згода усіх 26держав. 9червня на засіданні міністрів внутрішніх справ країн - членів ЄС було прийняторішення про відстрочення приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони.

Франціяі Німеччина запропонували компромісний варіант: спочатку включити у Шенгенповітряні та морські кордони Болгарії та Румунії, а потім сухопутні. Нідерландиз цим не згодні, а офіційний Бухарест називає позицію Амстердама невиправданоюі штучною.

Ранішеболгарські ЗМІ висловили думку, що міністр у справах імміграції НідерландівГерд Леерс, котрий виступив проти приєднання Болгарії до Шенгенської зони,мстить за те, що колись його образили в цій країні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK