Держава Тувалу визнала Абхазію

Держава Тувалу визнала Абхазію
АР

Про це в п'ятницю, 23 вересня, повідомив міністр закордонних справАбхазії Максим Гвінджія.

Тувалу - острівна держава в центральній частині Тихого океану, площа якоїстановить 26 квадратних кілометрів, а населення - трохи більше як 12 тисячосіб.

Спільну заяву про встановлення дипвідносин між Абхазією і Тувалу було підписано18 вересня в Сухумі. Свої підписи під документом поставив прем'єр-міністри двохкраїн - Сергій Шамба і Віллі Телаві.

Нагадаємо, в травні МЗС Абхазії повідомило, що республіка отримала визнання збоку тихоокеанської острівної держави Вануату. Однак незабаром посол Вануату вООН Дональд Калпокас спростував заяву абхазької сторони. За його словами,Вануату визнає суверенітет і територіальну цілісність Грузії.

Першою країною, яка визнала незалежність Абхазії, стала Росія (26 серпня 2008року). 5 вересня 2008 року прикладом Москви пішла Нікарагуа.

10 вересня 2009 року про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазіїоголосив президент Венесуели Уго Чавес. А вгрудні того ж року в Сухумі було підписано угоду про встановлення дипломатичнихвідносин між міністерствами закордонних справ Абхазії і республіки Науру.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK