У Кабулі здійснено напад на представництво ЦРУ

У Кабулі здійснено напад на представництво ЦРУ
Reuters

Про це повідомляє AgenceFrance-Presse з посиланням на прес-службу МВС Афганістану.

Усвою чергу, телеканал CNN з посиланням представників сил коаліції підкомандуванням НАТО повідомляє, що в ніч на понеділок нападу зазнала одна збудівель, що входять в комплекс посольства США в Кабулі.

СпівробітникиМВС Афганістану повідомили, що на території готелю Ariana, де розташованепредставництво американської розвідки, увечері в неділю, 25 вересня,"протягом декількох хвилин велася стрілянина".

Ніякихподробиць події вони уточнювати не стали, повідомивши, що в афганської поліціїнемає доступу на територію готелю.

Усвою чергу, інформоване джерело у Вашингтоні, яке побажало зберегти своє ім'я втаємниці, повідомило AFP, що на представництво ЦРУ в Кабулі ввечері в неділюбуло скоєно напад.

Подробиціподії воно також уточнювати не стало, заявивши лише, що проводитьсярозслідування обставин інциденту.

Офіційніпредставники ЦРУ від будь-яких коментарів поки утрималися. Данихпро загиблих і поранених у результаті нападу бойовиків в Кабулі не надходило.

13вересня бойовики напали на квартал в Кабулі, що особливо охороняється, дерозташовані посольства і штаб-квартира сил коаліції під командуванням НАТО.

Тодібойовики, що зайняли позиції на верхніх поверхах порожньої висотної будівлі,протягом 19 годин обстрілювали прилеглу територію.

Відповідальністьза напад, в результаті якого загинули 25 осіб, взяла на себе організаціяХаккані, що є підрозділом руху Талібан.

22вересня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Майк Маллен,виступаючи в сенаті, заявив про причетність до нападу на штаб-квартиру НАТО вКабулі пакистанської розвідки. Засловами Маллена, Міжвідомча розвідка Пакистану (ISI) безпосередньо підтримуєбойовиків з Хаккані.

Начальникштабу пакистанської армії генерал Ашфак Парвез Кавані, в свою чергу, назвавзаяву Маллена "недоречною і необґрунтованою".



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK