Повстанці захопили порт одного з останніх бастіонів Каддафі

Повстанці захопили порт одного з останніх бастіонів Каддафі
АР

Про це повідомляє AFP з посиланням на одного з командирів збройнихформувань Національної ради, за словами якого, захоплення порту, розташованогона сході Сирта, є "стратегічною перемогою".

За даними Reuters, бої йдуть вже у кількох кілометрах від центру Сирта.Біженці розповідають, що прихильники Каддафі блокують виїзди, утримуючи жителіву місті.

Як зазначає Euronews, шанси каддафістів упали з втратою великого складубоєприпасів на його околиці: сили перехідного уряду захопили безліч ящиків зпатронами, ракетами і зарядами для гранатометів.

Це другий наступ за останні дні - попередній закінчився відведеннямурядових сил і нанесенням серії авіаударів по позиціях військ Каддафі.

Нагадаємо, минулого тижня командувач операцією НАТО в Лівії канадськийгенерал Шарль Бушар заявив, що сили, вірні лідерові Джамагірії МуаммаруКаддафі, як і раніше несуть загрозу.

Напередодні представники 28 країн-членів НАТО досягли угоди про продовженняна три місяці військової операції в Лівії. У свою чергу генсек НАТО Андерс ФогРасмуссен заявив, що дні режиму Каддафі полічені.

Як повідомлялося, 21 вересня Перехідна національна рада (ПНР) Лівії оголосила,що загони опозиції повністю захопили розташоване у пустелі на півдні Лівіїмісто Сабха, що було одним з бастіонів Каддафі. Сам полковник виступив заудіозверненням, в якому назвав зміну влади в його країні маскарадом, який ставможливим тільки завдяки ударам НАТО.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK