Парламент Швейцарії підтримав заборону на носіння паранджі

Парламент Швейцарії підтримав заборону на носіння паранджі
АР

Заборонабула схвалена більшістю голосів: за проголосував 101 депутат нижньої палати,проти - 77. Найближчим часом законопроект має розглянути Рада кантонів.

Заборона на носіння паранджі також буде поширюватися на громадський транспорт.Крім цього, як йдеться в законі, "влада може заборонити чи обмежити доступу громадські будівлі для таких осіб з метою гарантувати безпеку інших".Документ вимагає від швейцарців звертатися до представників місцевої іфедеральної влади при виконанні "з відкритим обличчям".

Автором ідеї заборонити носіння паранджі в Швейцарії є Оскар Фрейсінгер, членвкрай правої Швейцарської народної партії. Вінвважає, що "в часи, коли на вулиці стає все більш небезпечно, все більшелюдей приховують свої обличчя під балаклавами, масками або паранджею". "Черезце неможливо ідентифікувати особистість, а це ціла проблема, якщо справастосується насильства або перевірки особистості", - зазначив Фрейсінгер.

Нагадаємо, в серпні парламент Італії підготував законопроект, що забороняєжінкам носіння паранджі, що закриває обличчя в громадських місцях. Схожий закону липні набув чинності в Бельгії.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK