Брат нового "терориста номер один" спростував повідомлення про його загибель

Брат нового "терориста номер один" спростував повідомлення про його загибель
AP

Про це повідомилоагентство Сіньхуа з посиланням на одногоз братів екстреміста.

Раніше вп'ятницю єменське військове відомствооголосило про знищення аль-Авлакі разоміз деякими з його спільниками, неуточнюючи подробиць операції.

ЄменськіЗМІ повідомили, що аль-Авлакі був убитийв провінції Аб'ян на півднікраїни в результаті авіаудару американськихбезпілотників по декількох автомобілях,в одному з яких і знаходився лідерАль-Каїди.

Як передає Сіньхуа, йогопрацівникам подзвонив брат імама йзаявив, що аль-Авлакі живий і не перебуваву групі автомобілів, по яких завдалиудару.

У той же час, Associated Press зазначає,що американські розвідслужби підтверджуютьінформацію про загибель аль-Авлакі.

Торіквійськові вже заявляли про загибельтерориста під час нальоту єменськихВВС, але потім були змушені визнати, щоаль-Авлакі залишився живим.

Нагадаємо,про те, що західні спецслужби привласнилистатус "терориста номер один"єменцю Анвар аль-Авлакі, який отримавшироку популярність завдяки пропагандіекстремізму через інтернет, стало відоморік тому.

Саме аль-Авлакі допомагавнігерійському терористові-смертникуУмару Фаруку Абдулмуталлабу, який 25грудня 2009 року здійснив невдалу спробупідриву літака американської авіакомпаніїNorthwest.

Крім того, за даними американськихспецслужб, аль-Авлакі контактував і замериканським майором Нідалем МалікомХасаном, що влаштував бійню на військовійбазі у Форт-Худі, жертвами якої стали13 чоловік.

У квітні 2010 року ЗМІповідомляли, що адміністрація Обамидала санкцію на проведення операції іззахоплення або знищення радикальногоєменського проповідника.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK