У Мадриді відкриють перший в світі будинок для геїв похилого віку

У Мадриді відкриють перший в світі будинок для геїв похилого віку
AP

Будівництвомцієї споруди займається громадськаорганізація Фонд 26 Грудня. Цього дня у1979 році влада Іспанії офіційно скасувалакримінальне переслідування людейнетрадиційної сексуальної орієнтації.Втім, як кажуть автори проекту, змінитизакони, на жаль, виявилося набагатопростіше, ніж стиль думок людей, яківиросли за тоталітаризму. Саме томулітні геї в сучасній Іспанії, як недивно, відчувають набагато більш сильнийтиск з боку суспільства, ніж молодігомосексуали.

Як розповів BBC 65-річнийіспанець Хосе Херрерас, він не очікував,що погляди багатьох його ровесниківзовсім не змінилися з часів падіннярежиму генерала Франко. Опинившись напенсії, самотній чоловік вирішив, щойому буде вигідніше оселитися в будинкупрестарілих, ніж платити за квартиру.Змінивши місце проживання, Херрерас ізподивом виявив, що більшість йогооднолітків навіть не віталися з ним, абагато хто, не соромлячись, грубивіспанцеві та всіляко демонстрував своюнеприязнь. У кімнаті, яку виділиличоловікові, було два ліжка. Ніхто непогодився жити в одному номері з геєм.Херрерас був змушений проводити більшістьчасу на вулиці, щоб якомога рідшеперетинатися з сусідами.

ХосеХеррерас заявив, що будівництво в Мадридібудинку престарілих для геїв повернулойому надію на нормальне життя. Він ужезарезервував собі місце в цьому пансіоні.За словами авторів проекту, в будинкузможе оселитися понад 300 осіб. В унікальномудля Іспанії будинку престарілих буде115 кімнат, тренажерний зал, кафе, бібліотекаі навіть спа-центри. Проект активнопідтримується владою Мадрида, томуоселитися в новому пансіоні буде значнодешевше, ніж у будь-якому державномубудинку престарілих.

Як стверджуютьпредставники Фонду 26 Грудня, оселитисяв новому пансіоні зможуть не тількигеї, а всі охочі. Очікується, що унікальнийдля Іспанії притулок відкриється черезкілька місяців.

Нагадаємо, наприкінцісерпня повідомлялося, що іспанськемісто Моклінехо в андалусійськійпровінції Малага може стати першим усвіті населеним пунктом, в якому житимутьлише геї та лесбіянки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK