Прокуратура: корупція проникла у військове керівництво РФ

Прокуратура: корупція проникла у військове керівництво РФ

За його словами,найчастіше військові отримують терміниза шахрайство, привласнення та розтратумайна, службову фальсифікацію, зловживанняі перевищення посадових повноважень,а також отримання й давання хабара такомерційний підкуп.

Арутюнян визнав,що "корупція проникає й у найвищіоргани військового управління, навітьу центральний апарат військовоговідомства, посадові особи якого саміповинні займатися припиненням цьогозла".

Міноборони Росії стягнулоз засуджених понад 153 млн рублівкомпенсації.

Військова прокуратураз певною періодичністю розповідає просвою боротьбу з корупцією в російськійармії. Згідно з подібними публічними"звітами", останні кілька роківкількість корупційних справ зростає укратних обсягах.

Щена початку 2011 року російський президентвизнав, що його кампанія проти корупції не принесла результатів, але нагадав,що подібні зміни не можуть відбуватисяшвидко.

Арутюняннавів кілька прикладів корупційнихсправ.

Так, Балашихинський гарнізоннийвійськовий суд засудив заступниканачальника військового складупідполковника Андрія Касеєва до 3,5 роківув'язнення за те, що він разом зі спільникомвикрав зі складу продуктів харчуванняна 37 млн рублів.

Начальник управлінняГоловного ракетно-артилерійськогоуправління Міноборони Росії генерал-майорВалерій Знахурко закупив без випробувань14 тисяч бронежилетів.

Прокуратурастверджує, що бронежилети "були явнонепридатні для застосування в бою",оскільки "легко пробивалися стрілецькоюзброєю та осколками".

Колишнійначальник 62 відділу замовлень і поставокматеріальних засобів служби тилуМіноборони Росії, полковник МиколаЧекулаєв повинен буде виплатити штрафу 29 млн рублів, що в 70 разів більшеосудного йому хабара.

Російськаслужба Бі-бі-сі не раз писала про випадкикорупції в армії.

У березні цьогороку Східно-Сибірський окружний суд присудив колишньому начальникуавтомобільної служби Сибірськоговійськового округу генерал-майоруОлександру Стецуріну дев'ять роківув'язнення в колонії суворого режимуза звинуваченням у корупції.

Генералазобов'язали заплатити штраф, позбавилизвання і державних нагород за те, що2009 року він списав і "передав комерсантамзі складів автомобільне майно на сумублизько чотирьох мільйонів рублів".

Утому ж місяці колишній командир космодромуПлесецьк, а потім начальник головногоуправління виховної роботи Міноборони,Анатолій Башлаков був засуджений досеми років ув'язнення за хабар у 700 тисячрублів.

Проти колишнього командувачавійськами Командування спеціальногопризначення з тилу В'ячеславаДворіченського, який вже відбуває термінза звинуваченням у шахрайстві, порушенаще одна кримінальна справа - за підозроюв розтраті понад 60 млн рублів.

Тодіексперт "Независимой газеты"Володимир Мухін сказав bbcrussian.com, що йогоне дивує велика кількість справ протигенералів.

"Більшість в оточенніміністра оборони - це люди з фіскальнихорганів, які вміють робити аудит істежать за тим, щоб кошти були правильновитрачені", - пояснив Мухін.

Авійськовий оглядач "Новой газеты"Павло Фельгенгауер сказав, що причинабагатьохкорупційних справ проти найвищихвійськових чинів не відома, "оскількими не знаємо, скільки що коштує призакупівлі, й оскільки витрати і розподілгрошей засекречені".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK