У центрі Москви опозиціонери зіткнулися з Нашими

Вході акції в пам'ять про колишнього віце-президента ЮКОСа Василя Алексаняна вчетвер увечері в центрі Москви затримано трьох осіб: лідер молодіжного руху" Мы" РоманДоброхотов, а також дві журналістки.

Всього в акції на Площі Революції взяли участь, за словами Доброхотова, близько15 осіб.

Це місце вони обрали не випадково: буквально за три кроки, біля будівліІсторичного музею, активісти руху Наши записували відеоролик з привітаннямипрем'єру Володимиру Путіну, якому в п'ятницю виповнюється 59 років.

З цієї нагоди понад тисячу "нашинцев" виспівували пісню з мультфільмупро Крокодила Гену "Ксожаленью, день рожденья только раз в году".Вони запалили свічки і вишикувалися таким чином, щоб вийшло число"59".

"Нам здалося, що набагато актуальніше згадати в цей вечір особистістьіншої людини - Василя Алексаняна,", - розповів Роман Доброхотов Бі-бі-сі.

Разом з прихильниками він теж став запалювати свічки і вибудовувати їх наасфальті у вигляді числа "39" - саме стільки було Алексаняну, який померминулого понеділка.

Активісти Наших спробували перешкодити опозиціонерам. Один, як розповідаєДоброхотов, розірвав потрет Алексаняна і отримав за це ляпаса від учасниці"альтернативного" мітингу Юлії Башинової.

Підоспілі поліцейські забрали Доброхотова, Башинову і журналістку Новой газетыОлену Костюченко в автозак, але через півтори години відпустили без складанняпротоколу.

39-річний юрист, колишній віце-президент ЮКОСу Василь Алексанян помер у понеділоквід ускладнень, викликаних СНІДом.

Його заарештували в 2006 році за звинуваченням у відмиванні коштів тарозкраданні чужого майна. У в'язниці здоров'я бізнесмена, хворого на СНІД тарак, стало різко погіршуватися. Він захворів на туберкульоз і майже втративзір.

Незважаючи на вимоги адвокатів змінити запобіжний захід за станом здоров'я,Алексанян провів в ув'язненні близько двох з половиною років.

В інтерв'ю Бі-бі-сі мати Михайла Ходорковськогоприпустила, що Василь Алексанян міг би прожити довше, якби погодився оговоритиїї сина.

"У нього був шанс вижити, якби він пішов на угоду з цими мерзотниками, алевін категорично відмовився", - сказала вона на церемонії прощання зВасилем Алексаняном у четвер.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK