Мін'юст Грузії позбавив громадянства мільярдера, який виступив проти Саакашвілі

Мін'юст Грузії позбавив громадянства мільярдера, який виступив проти Саакашвілі
АР

"Згідноорганічного закону Про громадянство Грузії, Агентство цивільного реєструвстановило, що Бідзіна Іванішвілі після прийняття громадянства Грузії в 2004році отримав громадянство Французької Республіки. Виходячи з цих обставин, зурахуванням вимог Конституції Грузії та органічного закону Про громадянствоГрузії, грузинське громадянство Бідзіна Іванішвілі було припинено ", -повідомляє Мін'юст.

За даними відомства, громадянин Росії Бідзіна Іванішвілі отримав грузинськегромадянство 22 липня 2004. За ініціативою президента Михайла Саакашвілі, вГрузії передбачено подвійне громадянство.

При цьому, не уточнюється коли бізнесмен отримав громадянство Франції і коливін був позбавлений грузинського. У повідомленні сказано лише, що громадянствоГрузії було зупинено згідно з 32-ю статтею закону Про громадянство Грузії,згідно з якою отримання громадянства іншої країни позбавляє грузинськогогромадянства.

Один з найбагатших людей у ​​Грузії, протягом ряду років входить у Золоту сотнюForbes Бідзіна Іванішвілі минулого тижня оголосив про свій намір створитиполітичну партію і взяти участь у парламентських виборах 2012 року.

55-річний Бідзіна Іванішвілі є одним з найбагатших людей у ​​Грузії. За данимиForbes, він володіє 5,5 млрд. доларів і посідає в загальному списку мільярдерів185-е місце в світі і 24-е в Росії. Дві третини капіталу Бідзіна Іванішвілірозташовані в іноземних цінних паперах, що котируються, на різних світових фондовихбіржах, одна третина - у бізнес-секторах Росії.

7 жовтня бізнесмен заявив, що піде в політику,щоб боротися  з "тотальниммонополізмом" президента Грузії Михайла Саакашвілі. Для того, щобпереконати суспільство в своїй щирості він заявив, що має намір продати бізнес уРосії і відмовитися від російського і французького громадянства.

За матеріалами: Новости - Грузия

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK