Президентом Гватемали став відставний генерал

Перегони за президентське крісло в Гватемалі виграв відставний генерал Отто Перес Моліна, який балотувався від Патріотичної партії.
Президентом Гватемали став відставний генерал
За екс-генерала свої голосивіддали 55% виборців, його суперник Мануель Бальдісон, який представляє Демократичнупартію відродження свободи, отримав 45% голосів.

Післязакінчення громадянської війни в 1990-х роках в Гватемалі військові - ні чинні,ані відставні - не займали президентську посаду.

Президентськівибори в Гватемалі відбувалися в два тури. Упершому турі перемогу здобув Моліна з результатом 36% голосів. Бальдісона тодіпідтримали близько 23% виборців.

Які його суперник, 61-річний Моліна обіцяв виборцям боротися з організованоюзлочинністю в країні і мексиканськими наркокартелями, які влаштувалися вГватемалі і перетворили країну в головний транзитний пункт наркотиків зПівденної Америки до США.

Відставнийгенерал також пообіцяв залучити до боротьби зі злочинністю додатково 2,5 тисячісолдатів і збільшити штат поліції ще на 10 тисяч осіб.

Щепід час передвиборної кампанії Моліна заявляв, що підтримує введення страти занайтяжчі злочини.

"Перше,що ми повинні зробити, - це зменшити рівень злочинності і нестабільності, вумовах якої ми продовжуємо існувати. Також нам доведеться разом іззаконодавцями попрацювати над бюджетом", - сказав Моліна після оголошенняпопередніх результатів виборів.

Однаккритики генерала зазначають, що служба в армії дещо заплямувала авторитетМоліни. Правозахисникизвинувачують його в жорстокості і насильстві в самий розпал громадянськогоконфлікту в Гватемалі. Самекс-генерал заявляє, що у його обвинувачів немає ніяких доказів приписуванихйому злочинів.

Демократіюбуло відновлено ​​в Гватемалі у 1996 році після періоду конфлікту і військовихдиктатур, що тривав 36 років. Вважається,що жертвами репресій у Гватемалі стали понад 200 тисяч осіб.

Заразбільш як половина населення Гватемали живе за межею бідності, а рівеньзлочинності залишається одним з найвищих у світі.

ПрезидентАльваро Колом, який іде з посади, був змушений скерувати війська до деякихпровінцій, щоб захистити мешканців від безчинств мексиканського наркокартеля"Зетас".

ПересМоліна вже брав участь у президентських перегонах чотири роки тому, але тодіпоступився Альваро Коломо. Зазаконом, Коломо міг перебувати на президентській посаді лише один термін, айого родичі не мали права претендувати на цю посаду.

Проте дружина Колома,Сандра Торрес, заявила про свій намір брати участь у президентських виборах. Дляцього вона навіть розлучилася з чоловіком, проте влітку Верховний суд Гватемализняв кандидатуру першої леді країни.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK