Журналісту, який кинув у Буша черевики, загрожує сім років у в'язниці

Журналісту, який кинув у Буша черевики, загрожує сім років у в'язниці
liga-spec.ru

В іракському уряді заявили, що вчинок аль-Зейді слід кваліфікувати як "насильницькі дії по відношенню до офіційної особи, яка є гостем уряду Іраку", що є кримінальним злочином. В даний час аль-Зейді знаходиться під арештом і "буде відданий суду у відповідності до законів".

Як повідомив брат скандального журналіста, співробітники спецслужб зламали руку і ребра аль-Зейді. Він не уточнив, отримав чи його брат переломи безпосередньо під час затримання в залі, де відбувалася спільна прес-конференція американського президента з прем'єр-міністром Іраку, або його покалічили вже під час перебування під вартою.

  Іракський репортер кинув у Буша черевиком
Тим часом, "геройський учинок" журналіста став головною темою розмов в Іраці. Його обговорюють на вулицях, в автобусах, в будинках. При цьому більшість іракців сходяться в думці, що своїми діями аль-Зейді "висловив і зробив те, що багато хто хотіли, але не змогли", а "Джордж Буш отримав те, що заслужив".

На організованому аукціоні ціна за черевиків зросла до 10 мільйонів доларів. Таку суму готовий заплатити 60-річний бізнесмен з Саудівської Аравії. Початковій ставкою стали сто тисяч доларів - цю суму запропонував колишній технічний директор іракської футбольної команди. Втім, де саме знаходиться те саме взуття, не відомо. За однією з версій, її могли конфіскувати іракські служби безпеки.

Нагадаємо, інцидент стався 14 грудня під час прес-конференції Буша в Багдаді в присутності прем'єр-міністра Іраку Нурі Аль-Малікі. Виступ президента було перервано журналістом, який скочив на ноги і кинув свій черевик у Буша. Сам глава Білого дому заявив, що вважає інцидент з кинутим у нього черевиком "забавним".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK