У Британії помер останній ветеран двох світових війн

У Британії помер останній ветеран двох світових війн
telegraph.co.uk

Про це повідомляє у вівторок, 13 січня, телерадіокорпорація ВВС.

Стоун народився 23 вересня 1900 року. Під час Першої світової війни у 1918 році він вступив на службу в Королівські військово-морські сили кочегаром на крейсер Тайгер.

Під час Другої світової Стоун був старшим кочегаром на кораблі Саламандер. У 1940 році він брав участь у знаменитій операції евакуації військ з Дюнкерка. П'ять разів він пройшов один і той же шлях, щоб забрати військових з берегів цього французького міста на Британські острови.

У 1943-му Стоун брав участь у висадці британських військ на Сицилії, куди прибув на легкому крейсері Ньюфаундленд.

Після Другої світової війни Стоун тримав у Девоні тютюнову крамницю та перукарню, а в 1968 пішов на пенсію й переїхав у графство Оксфордшир. Стоун помер у суботу, 10 січня, у будинку для людей похилого віку, де провів останні два роки життя.

Серед численних нагород Стоуна є радянська ювілейна медаль Сорок років перемоги у Великій Вітчизняній війні. Цю нагороду він отримав за участь у доставці союзницьких вантажів у радянські північні порти Архангельськ і Мурманськ.

На даний момент серед живих залишився тільки один ветеран, який пережив Першу і Другу світові війни: в Австралії живе 107-річний Клод Шоле.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK