Азербайджанські ЗМІ повідомили про передачу Росією Вірменії зброї на $ 800 млн

Азербайджанські ЗМІ повідомили про передачу Росією Вірменії зброї на $ 800 млн
Reuters

Першим цю новину повідомив азербайджанський телеканал ANS TV, який процитував главу прес-служби Міноборони РФ Олександра Петруніна, який нібито підтвердив факт передачі Вірменії російської військової техніки, пояснивши це наявністю відповідної угоди.

Пізніше азербайджанське агентство Bakililar.az призвело список озброєнь і військової техніки, які нібито передано Вірменії російською стороною: це танки Т-72, БМП, БТР 70/80, БРЕМ-2, ракети Шилка і Стріла, ракети залпового вогню Град, самохідні артустановки Акація і Гвоздика, гармати Рапіра, ракети Куб, гранати Ф-1, РГД-5, РКГ-3 / 3 ЕМ, а також підствольні гранатомети, міномети, автомати Калашникова та ін.

Після цього МЗС Азербайджану викликало для роз'яснень посла РФ Василя Істратова, пише видання. У МЗС РФ підтвердили факт дзвінка російського посла, однак коментувати інцидент відмовилися.

У Міноборони Росії розцінили появу подібних повідомлень як інформаційну провокацію. Зокрема, прес-служба уточнює, що "полковник Олександр Петрунін за посадовими обов'язками не має права давати такі коментарі будь-кому". Також спростували повідомлення азербайджанських ЗМІ у Вірменії.

Крім того, в Баку деякі політики заявили про те, що питання про озброєння Вірменії Москвою слід винести на обговорення в ОБСЄ.

Як пише КоммерсантЪ, нинішній скандал здатний ускладнити посередницьку діяльність РФ стосовно врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі.

У кінці 2008 року після війни з Грузією Москва почала виявляти миротворчу активність на вірмено-азербайджанською напрямку. У листопаді в підмосковному замку Майєндорф за ініціативою президента Росії Дмитра Медведєва відбулася зустріч вірменського і азербайджанського президентів Сержа Саргсяна та Ільхама Алієва, які підписали декларацію про мирне вирішення карабаського конфлікту.

Росія розцінила це як важливий зовнішньополітичний успіх, оскільки декларація стала першим документом, який підписано безпосередньо конфліктуючими сторонами за останні 18 років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK