Human Rights Watch розкритикувала Росію за вибори, війну на Кавказі і гастарбайтерів

Human Rights Watch розкритикувала Росію за вибори, війну на Кавказі і гастарбайтерів
Reuters

Правозахисники відзначають, що після обрання на пост президента Дмитра Медведєва негайного поліпшення ситуації з дотриманням законності в країні відзначено не було.

Уряд, як сказано в доповіді, продовжує переслідування незалежних організацій і активістів. За оцінками представників HRW, президентські вибори, на яких перемогу здобув Медведєв, не були конкурентними.

Human Rights Watch також дала оцінку дій Росії на Кавказ. Зокрема йдеться про те, що після кількох днів запеклих військових дій грузинські війська відступили, тоді як російські і південноосетинські армійські підрозділи, продовжували їх переслідування і окупували частину беззаперечно грузинської території.

Також, за оцінками організації, в Росії працюють від 4 до 9 мільйонів гастарбайтерів. 80% з них приїхали з республік колишнього Радянського Союзу. Близько 40% іноземних робітників зайняті в будівництві. Багато хто з них стикаються з такими порушеннями прав, як вилучення посвідчень особи, відмова в укладанні трудових контрактів, затримки або невиплати заробітної плати, робота в небезпечних умовах.

Незважаючи на те, що міграційна політика в РФ в останні роки стала більш ліберальної, у гастарбайтерів, як і раніше, дуже мало можливостей захистити свої права, констатують представники HRW.

Нагадаємо, в червні 2008 року Human Rights Watch звинуватила владу в Інгушетії в дестабілізації обстановки в регіоні, що може повторити ситуацію Чечні.

Учора повідомлялося, що у своїй щорічній доповіді про стан свободи у світі Міжнародні правозахисники з організації Freedom House на підставі останніх подій дійшли висновку, що Росія стала ще більш невільною країною у порівнянні з минулим роком.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK