Ізраїль має намір вивести війська з Гази до інавгурації Обами

Ізраїль має намір вивести війська з Гази до інавгурації Обами
АР

Про таку можливість представники ізраїльського керівництва заявили під час урочистого обіду із лідерами ЄС, який відбувся в неділю, 18 січня, в офіційній резиденції прем'єра Ізраїлю в Єрусалимі, повідомляє ізраїльська Yedioth Ahronoth.

Члени ізраїльського кабінету зазначили, що не хочуть створювати "ускладнень" новому президенту США, який тільки вступає на посаду, а також висловили надію на подальшу співпрацю в США стосовно питання роззброєння ХАМАС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт пізно увечері в суботу, 17 січня, заявив про одностороннє припинення військової операції в секторі Газа о 02.00 за київським часом, але сказав, що Ізраїль не виведе війська з анклаву. Одразу після його звернення палестинські бойовики випустили по півдню Ізраїлю сім ракет.

Учора ж глава ісламістського уряду сектора Газа Ісмаїл Ханія заявив, що палестинці ''здобули історичну перемогу'' в тритижневому протистоянні із ізраїльськими військами. Він підтвердив, що ХАМАС має намір дотримуватися перемир'я протягом тижня, щоб "ворожа армія" залишила сектор Газа.

За три тижні ізраїльської операції в секторі Газа загинуло більше 1,2 тисяч палестинців, серед яких багато жінок і дітей. Збиток від ізраїльських бомбардувань і наземної операції склав близько $ 1,5 млн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK