Для захисту Обами під час інавгурації спецслужби закупили 5 тонн броньованого скла

Для захисту Обами під час інавгурації спецслужби закупили 5 тонн броньованого скла
Триває підготовка до церемонії

Як повідомляє газета The Washington Post, для інавгурації спеціально було закуплено 5 тонн чотиришарового куленепробивного скла. Стіну зі скла також встановили на трибуні перед Білим домом, де Обама спостерігатиме за проходженням інавгураційного параду.

Інавгурації Обами присвоєно вищий статус "події національної безпеки США", а за координацію усіх кроків із забезпечення безпеки відповідає Секретна служба.

Офіційно жодних подробиць про заходи безпеки не наводиться, але, за даними ЗМІ, у забезпеченні охорони Обами та заходах беруть участь представники 58 силових структур США. На дахах вздовж усієї Пенсильванії-авеню, якою пройде парад, розмістяться снайпери - близько 100 бійців.

За безпекою в місті спостерігатимуть 5 тисяч 265 відеокамер зовнішнього спостереження, які встановлено в місті, а також автоматичні датчики для виявлення в повітрі хімічних, бактеріологічних і радіоактивних речовин.

За офіційними даними, охоронятимуть і патрулюватимуть Вашингтон під час інавгурації 23 тисячі офіцерів поліції і військовослужбовців національної гвардії, а також кораблі берегової охорони і винищувачі ВВС. Усього ж у забезпеченні безпеки на інавгурації Обами задіяно 42,5 тис. осіб.

Раніше повідомлялося, що задля безпеки на Молл і Пенсільванії-авеню заборонено приносити навіть складні стільці, рюкзаки і термоси. Не допускатимуть навіть дитячі коляски. До інавгурації було створено новий президентський лімузин - спеціальну модель Каділлака, яку оснащено сучасними засобами захисту.

Нагадаємо, церемонія вступу Обами на посаду розпочнеться сьогодні, 20 січня, близько полудня за вашингтонським часом, щоб рівно до 12:00 (19:00 за київським часом) Обама вимовив слова президентської присяги і став новим главою держави.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK