ФСБ звинуватила чеченських сепаратистів у створенні підпільних збройних сил Ічкерії

ФСБ звинуватила чеченських сепаратистів у створенні підпільних збройних сил Ічкерії
wikimedia.org

"За вказівкою Закаєва створюються Збройні сили ЧРІ на чолі з бандглаварем А. Явмерзаєвим. Для надання практичної допомоги Явмерзаєву з організації бандформувань у травні 2008 року на територію Росії був таємно переправлені І. Хадіев, один з релігійних і військових авторитетів бандпідпілля", - повідомляє прес -служба ФСБ.
За даними ФСБ, в Росії Хадієв став активно відновлювати підконтрольні Закаєву структурні ланки підпілля на рівнинній частині Чечні та в Дагестані.

У ході спецоперації 17 січня 2009 року спецслужби намагалися заарештувати Хадієва, але він відповів збройним опором, "внаслідок чого отримав поранення, несумісні з життям", повідомляє ФСБ.

"Ліквідація Хадієва є серйозним ударом по системі функціонування бандпідпілля і спричиняє за собою розпад стійкої групи високопоставлених бандглаварів, яка діяла протягом майже десятиліття", - вважають в ФСБ.

Нагадаємо, за даними МВС Росії, на території Чеченської республіки і Дагестану діють члени міжнародної терористичної організації Аль-Каїда. При цьому, на території Чечні кількість бойовиків та їх пособників становить близько 500 осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK