У ДРК бойовики вбили понад 100 мирних громадян

У ДРК бойовики вбили понад 100 мирних громадян
upload.wikimedia.org

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місію ООН. 

Зі слів військового представника місії ООН в ДРК підполковника Жан-Поля Дітріха, місцеві сили самооборони виявили щонайменше 100 тіл. Повідомляється, що в нападі брали участь 13 бойовиків АОГ. 

Армія опору Господа (АОГ) - угандійське екстремістське правохристианське повстанське угрупування. Заснована генерал-майором Джозефом Коні, який оголосив себе пророком і гласом Святого Духа. Угрупування діє з 1987, змагаючись за встановлення в Уганді теократичного режиму, заснованого на 10 біблейських заповідях. 

Передбачається, що бази і опорні пункти АОГ знаходяться на півдні Судану і в прикордонних районах ДРК. Сумної популярності угруповання набуло масовими викраденнями дітей, з яких вербують бойовиків. За ідеологією організації, нове суспільство можна побудувати тільки з дітей, яких не торкнулися гріхи сучасного світу. 

У середині грудня 2008 року до проведення спільної операції проти АОГ приступили урядові війська Уганди, ДРК та Судану. 

Уряди трьох країн досягли принципової угоди про проведення спільної військової операції проти АОГ, якщо лідер бойовиків Джозеф Коні не підпише мирний договір з припинення 20-річної війни. 

Однак АОГ наприкінці грудня призупинила свою участь у мирних переговорах. 

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт Коні. 

Зі слів підполковника Жан-Поля Дітріха, відтоді як почалася операція, загинули близько 900 мирних конголізців і було знищено 40 бойовиків АОГ. 

Як стало відомо, 30 грудня минулого року, угандійське повстанське угруповання Армія опору Господа причетна до вбивства майже 200 мирних жителів на північному сході Демократичної Республіки Конго. Спалено, щонайменше 120 будинків. За даними відділу ООН з координації гуманітарних зусиль (OCHA), злочини сталися між 25 і 29 грудня в районах Фарадж, Дорума і Гурба.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK