Адміністрація Обами написала послання народу Ірану

Адміністрація Обами написала послання народу Ірану
Reuters

Як повідомляє британська газета Guardian, Держдеп США працював над текстом послання із моменту обрання Барака Обами на пост глави держави 4 листопада 2008 року.

За словами американських дипломатів, цей лист є символічним жестом з боку президента США, який має ознаменувати зміни, які відбулися в американській адміністрації по відношенню до Ірану з приходом Барака Обами.

Послання буде адресовано всьому народу Ірану і направлено безпосередньо аятолі Алі Хаменеї або опубліковано в якості відкритого листа, зазначає Guardian.

Нагадаємо, учора іранський президент Махмуд Ахмадинеджад заявив, що США повинні вивести війська з усіх країн світу і заодно вибачитися перед Іраном за свої злочини в минулому.

Зазначимо, після того, як на президентських виборах у США переміг Барак Обама, Вашингтон заявив про готовність вступити у прямий діалог з Іраном для вирішення міжнародних і регіональних проблем. Зокрема, постпред США при ООН Сюзан Райс сказала, що Білий дім готовий проводити "дипломатію тиску і діалогу", включаючи прямі дипломатичні контакти.

Дипломатичні відносини між США та Іраном було розірвано в 1979 році, коли радикально налаштовані прихильники аятоли Рухоллі Мусаві Хомейні штурмом узяли посольство США в Тегерані.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK