Ланкійці захопили бункер лідера тамільських сепаратистів

Ланкійці захопили бункер лідера тамільських сепаратистів
news.bigmir.net
Як повідомляє ланкійське міністерство оборони, бункер, замаскований під невеликий цегляний будинок під солом'яним дахом, розташований у кокосовому гаю і заглиблений на 15 метрів під землю.

Після запеклого бою солдати 58-ї дивізії захопили укриття і знайшли у спальні контейнер для зберігання інсуліну, яким міг користуватися хворий на діабет Прабхакаран. Доля самого 54-річного засновника сепаратистського угруповання невідома.

Повідомляється, що стіни укриття прикрашені зображеннями тигрів та фотографіями Прабхакарана. В окремій кімнаті на полицях розставлені фотографії загиблих "тигрів".

Чотирикімнатний бункер ретельно забетонований та обладнаний всім необхідним: спальнею, кондиціонером, холодильником, морозильником і навіть кисневим балоном. По периметру укриття розміщені вогневі точки.

Варто зауважити, що нещодавно політичний лідер "тигрів" Надесан спростував чутки про втечу Прабхакарана з країни та заявив, що той особисто керує обороною клаптика землі, який залишився під контролем ТОТІ.

Нагадаємо, угрупування ТОТІ було засноване у 1976 році на хвилі етнічного конфлікту між тамільською меншістю та сингальською більшістю. Її лідер Прабхакаран поставив собі за мету створення Іламу - незалежної держави етнічних тамілів у населених районах північної та східної частин Шрі-Ланки, заселених переважно тамілами. Жертвами збройного конфлікту стали щонайменше 80 тисяч осіб.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK