У Чечні вбито трьох військовослужбовців Міноборони РФ

novayagazeta.ru

Інцидент стався на околиці селища Бамут. Автомобіль з цистерною для доставки води, в якому їхали троє солдатів-контрактників, обстріляли невідомі, ймовірно, із занедбаної будови на околиці селища, повідомили в середу, 22 квітня в штабі об'єднаного угруповання військ на Північному Кавказі.

Від отриманих поранень сержант і двоє рядових померли. На звуки стрілянини на місце пригоди прибула військова маневренна група, однак до того часу бандитам вже вдалося втекти.

Нагадаємо, 16 квітня в Чечні було знято режим контртерористичної операції (КТО), що діє з 1999 року. Оперативному штабу в Чечні були дані доручення, спрямовані на оптимізацію складу сил і засобів Об'єднаного угруповання військ з проведення контртерористичних операцій на території Північнокавказького регіону, вдосконалення порядку їх застосування в сучасних умовах.

Режим КТО передбачав низку обмежень, які діяли на території регіону. Зокрема, діяв певний порядок огляду громадян, контроль за їх пересуванням, функціонування аеропортів тощо.