ВМС України спростовує інформацію блогера про "бунт на фрегаті Гетьман Сагайдачний"

ВМС України спростовує інформацію блогера про "бунт на фрегаті Гетьман Сагайдачний"
flot.sevastopol.info

"У Чорному морі збунтувався український фрегат Гетьман Сагайдачний. Як повідомляється, після проведення морських навчань, корабель відмовився повертатися на базу до Севастополя. Із заяви команди слідує, що вона протестує проти посилення російської мови в Україні, проти цензури в ЗМІ, проти сповзання України до тоталітаризму ", - йдеться в повідомленні блогера.

Крім того, за його словами, офіцерський склад незадоволений одержуваною зарплатою. "У даний момент корабель підняв прапор НАТО і рухається на південний схід, імовірно, в грузинський порт Батумі. Берегову охорону Росії, України й Абхазії вже піднято по тривозі", - заявив блогер.

У свою чергу в прес-центрі командування ВМС України заявили, що корабель Гетьман Сагайдачний у даний час здійснює планову постановку в один із доків Севморзаводу в Севастополі.

"Вранці у вівторок флагман вийшов з місця стоянки, і, не виходячи з акваторії бази, здійснив перехід до Севморзаводу", - заявили у ВМС України. У прес-центрі також спростували інформацію про те, що корабель здійснює будь-які несанкціоновані переходи.

У Міноборони також повідомили, що Гетьман Сагайдачний перебуває на ремонті. "Флагман готується до операції Активні зусилля в наступному році", - додали в Міноборони.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, блог pan-szymanowski


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK